2011-04-08

The Darkness is back :)!

THE DARKNESS ÄR TILLBAKA
- Kommer till Getaway Rock i sommar!

Ja det är sant. Brittiska The Darkness, som tog över världen 2003 med sin glammiga spandex-rock och falsettsång, är efter fem års uppehåll äntligen tillbaka, och de kommer till Gävle och Getaway Rock fredagen den 8 juli.

The Darkness startade år 2000 i Norfolk, England, av sångaren Justin Hawkins och hans gitarrspelande bror Dan Hawkins. Tillsammans med bassisten Frankie Poullin och trummisen Ed Graham utgör de originaluppsättningen av det band som några år senare skulle ta världen med storm.

2003 släpptes The Darkness debutalbum ”Permission To Land” och succén var ett faktum. Ett band tydligt influerade av 70-talsglam i spandexbyxor och fjäderboa från England, och med en sångare som lyckas ta toner ingen annan lyckas med, hamnade direkt på topplistorna i Europa och runt om i världen. Låtar som ”I Believe In A Thing Called Love”, ”Growing On Me” och ”Love Is Only A Feeling” med tillhörande färgstarka musikvideor satte standarden och visade att man inte längre var tvungen att ha jeans, t-shirt och popfrisyr för att va ett band från England som slog igenom ordentligt. Albumet sålde över 4 miljoner exemplar.

Två år senare, 2005, släppte de den inom musikvärlden erkänt svåra andra skivan. ”One Way Ticket to Hell …and Back” som albumet hette levererade inte lika många topplisteplaceringar som debuten, men titelspåret ”One Way Ticket” blev en enorm hit, inte minst här i Sverige.

Efter flitigt turnerande världen över, både efter första och andra skivan, började livet som rockstjärna tära på bandet, inte minst sångaren och frontfiguren Justin Hawkins som 2006 tvingades lägga in sig själv på behandlingshem. Innan dess hann man annonsera att ett tredje album var på väg, och när världen i oktober 2007 fick det definitiva beskedet att Justin lämnat bandet och att The Darkness därmed var upplöst var det många som blev besvikna. Men nu kan vi alltså meddela att The Darkness, i sin originaluppsättning, är tillbaka och att de just nu befinner sig i studion och avslutar inspelningen av det enormt efterlängtade tredje albumet.

Själv såg jag dem i Karlstad under One way ticket-turnén, med The Ark som support. Väkomna tillbaka säger jag :)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar