2011-06-14

Alter Bridge till Sverige - YESSSSSS!!!!





Alter Bridge kommer till Sverige 8 november och jag har biljetter! Alter Bridge är rockbandet från Florida som bildades ur spillrorna från det grunge-rock-bandet Creed 2004. Med tre album i ryggen kommer de nu äntligen tillbaka till Sverige. Med sig har de Sverigefavoriterna i Black Stone Cherry!

Alter Bridge bildades av gitarristen Mark Tremonti, basisten Brian Marshall och trummisen Scott Phillips, efter det att Creed som de alla var med i splittrades 2004. De värvade Myles Kennedy som sjöng i bandet The Mayfield Four, som hade varit förband åt Creed ett antal gånger.

Hösten 2004 släppte Alter Bridge sitt debutalbum One Day Remains som snart sålde guld och plattan hamnade topp 5 på Billboard 200. Det innehåller bland annat singlarna "Open Your Eyes", "Broken Wings" och "Find the Real". Mark Tremonti skrev låtarna på albumet tillsammans med Scott Phillips och Brian Marshall.

2007 kom uppföljaren Blackbird, och efter två års turnerande tog man 2009 beslutet att göra ett uppehåll. Då passade Creed på att göra ett nytt album och en återföreningsturné och Kennedy började jobba och turnera med ingen mindre än Slash. Kennedy blev sångaren i den gamla Guns n’ Roses-gitarristen soloprojekt 2010, och ska enligt ryktena agera sångare även på Slash’s kommande album.

Detta gjorde att alla hängivna Alter Bridge-fans världen över blev extra förvånade och extra glada när det plötsligt meddelades att Alter Bridge skulle släppa sitt tredje album, AB III, den 11 oktober 2010.

På samma scen, samma kväll, står också Black Stone Cherry. Med ett hopkok av Lynyrd Skynyrd, Led Zeppelin och Alice In Chains, men i allsångsform, är de inte nya för den svenska publiken. För några år sedan sålde de slut både Sticky Fingers i Göteborg och Klubben på Fryshuset i Stockholm, och nu senast fick de en storpublik, på just Trädgårn, att gunga i takt till deras melodiösa sydstatsrock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar