2010-06-14

Fotografiska!

Passade på att besöka relativt nyöppnade Fotografiska museet när jag var i Stockholm i helgen. Museet ligger så fint vid vattnet i Stadsgårdshamnen. Vi såg Anne Leibovitz väldigt personliga bilder blandat med hennes foton på idel filmskådisar och artister. En bild på Jonny Cash och hans familj på en typisk sydstatsveranda har fastnat mest i mitt minne tillsammans med ett stort foto med björkar och tallar, faktiskt väldigt svenskt - men från New York. Sedan var det ju gripande att se alla bilder på hennes livskamrat Susan Sontag, speciellt dem från Sontags sjukdomstid.

Lennart Nilssons bilder är ju också helt fantastiska - och vilka färger och former - är livet verkligen så vackert i sin grundligaste form?

Anders Petersen hade dokumenterat livet i Värmland och där fick jag till och med se människor jag kände igen på bild! Kul och överraskande!

Vee Speers hade döpt sin utställning till The Birthday Party och motvien var barn i vuxna utstyrslar och roller. Läskigt och fascinerande på samma gång - och väldigt tydliga budskap!

Det kommer att bli fler besök på Fotografiska, var så säker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar